Het wonder van wandelen

Auteur: Didi Joppe


Boek en auteur

Het boek is geschreven door Didi Joppe, levenskrachtcoach in Maastricht.
  

 

Beschrijving

Het boek is geschreven door Didi Joppe, levenskrachtcoach in Maastricht.
Het boek dient als hulpmiddel voor een ieder die op de één of andere manier (soms) bezig is met levensvragen. Wie ben ik, wat wil ik, Hoe wil ik eigenlijk leven; is stilte niet eng; het zijn maar enkele van de vragen die op een natuurlijke wijze aan bod komen.
Er zijn elf hoofdstukken waarvan ik er enkele noem: de spiritualiteit van het wandelen; levenskracht; ademhalen; wandelen, lopen en levensvragen; innerlijke stilte; het hier en nu.
In elk van die hoofdstukken zorgt de schrijver voor praktische oefeningen: loopoefeningen; mijmer- of ademhalingsoefeningen en oefeningen om je bewust te maken van jouw zijn in het hier en nu.
En nee, het is geen zweverig boek, maar eerder een praktische gids om nog meer van het onderweg zijn te genieten.

 

Focus

De ondertitel van het boek luidt: een praktische gids bij levensvragen.
Heel veel pelgrims herkennen denk ik de inhoud: bewust wandelend kun je, gebruikmakend van de kracht die lopen in de natuur je geeft, dichter bij jezelf, bij je kern komen.
Wanneer je jouw tocht een tocht van betekenis wil maken is het goed bewust om te gaan met alles wat zich onderweg aandient, zowel in als buiten jezelf. Dit boek biedt daarvoor handreikingen aan.
Het is geen boek om achter elkaar uit te lezen, meer een boek waaruit je heel bewust iets haalt en dat in praktijk brengt.

 

Plaatsen

Dit is niet relevant.

 

Meer informatie

  • Het boek is uit 2006 en inmiddels meerdere keren herdrukt. Het telt 144 bladzijden, is een paperback en nog steeds nieuw te koop voor € 17,50.
  • Uitgever: Ten Have


Recensent: Cor Kuyvenhoven (december 2018)