Nieuwsbrief 1 (december 2018)

 
Beste pelgrim,
 
Je leest de eerste nieuwsbrief van pelgriMEER. Met deze nieuwsbrief willen we je ieder kwartaal op de hoogte houden van wat we allemaal doen.
 
Er is hard gewerkt aan de opzet en vorm van de website. Tegelijk hebben we ook gewerkt aan de inhoud. Er zijn inmiddels ongeveer 40 verhalen geplaatst, we werken aan de boekenhoek en een overzicht van films en documentaires over pelgrimeren. Om er wat items uit te halen:
 
Verhalen
Tine wist al heel lang: eens zal ik alleen een lange voettocht maken. In 2017 vertrok ze te voet naar Rome. Op pelgriMEER vertelt ze over haar reis langs de Via Monastica en de Via Campaniensis.
 
Boeken
Pelgrimeren kan ook in je “achtertuin”: de Fransman Sylvain Tesson liep langs ongebaande paden, door het stille platteland, van de Alpen naar de Oceaan. Hier vind je onze recensie van zijn verslag.
 
Films
In onze nieuwe filmhoek vind je nu al tien recensies van films en documentaires over pelgrimstochten en over andere reizen van betekenis, met de filmtrailer of zelfs de complete film!
 
Praktische informatie
“Waar slaap ik vannacht?” Voor veel pelgrims is dat een belangrijk punt, zeker langs minder bekende wegen. Daarom hebben wij wat tips op een rij gezet over: overnachtingen onderweg.
 
Nieuwe verhalen
Heb jij een route gelopen of gefietst waarover nog geen verhaal is gepubliceerd op pelgriMEER en wil je jouw verhaal inbrengen? Of heb je een aanvulling op een al gepubliceerd verhaal? Graag! Laat het ons weten: info@pelgrimeer.eu 
 
2019
Komend jaar bouwen wij verder aan onze digitale herberg. Wij hopen dat steeds meer pelgrims de weg weten te vinden naar pelgriMEER en dat daar nog meer verhalen worden uitgewisseld. Welkom dus, ook in 2019.
 
Graag wensen we jou, naast een goede gezondheid, mooie pelgrimservaringen toe in het nieuwe jaar. “Moge de weg je tegemoet komen”. 
 
Hartelijke groeten en tot ziens, 
Arno, Pieter-Bas, Cor